söndag 31 augusti 2008

Hej hopp

Jaha nu var den här helgen slut också, undrar varför två dagar helg går mycket fortare än två dagar vardag?? I lördags var vi på en liten dagsutflykt till Vadstena. Var på en stor loppis i en lada strax utanför Vadstena, där fanns det grejer minsann men handlade faktiskt inte någonting. Det är svårt att bestämma sig när det finns så mycket man vill ha. Strosade sedan runt i ett soligt Vadstena och käkade på restaurang (lyx).Vi besökte även en kryddträdgård vid klostret, jag vill också ha en kryddträdgård... some time...

Hela söndagen däremot har varit mindre lyxig den har gått åt till att härja med ungar och gubbe om att städa, nä då inte så farligt som det låter, men vi har ägnat hela söndagen åt detta roliga göromål!!! Nu tänkte jag ägna sista stunden av söndagen med att sitta och blogga med er i ett skinande rent hem, underbart skönt!
Måste bara visa er kort på min monsterväxt...en klematis som heter summer snow...
Det första kortet är taget i juni och resterande kort i augusti. Växten täcker nästan hela möblemanget så det har varit svårt att sitta där på ett tag. Vi har knappt varit hemma i sommar som ni kanske ser annars hade vi tuktat den lite...men det är ganska läckert, vilken växtkraft en liten planta har...

Denna karmstol hittade jag i somras i Askersund på en loppis. Ni får tänka er att den är vitmålad och att det finns kuddar och dynor i den. Jag kommer visa er när den är målad och klar fast det dröjer nog ett bra tag för nu åker den in i ladan för förvaring i väntan på ett hus med mer kvadratmeter. Jag kunde bara inte låta bli att köpa den, avlutad och klar för målning och inte kostade den mycket heller. På jysk rea hittade jag ett kviltat täcke och en gullig balja som båda gärna fick följa med hem.Önskar er en bra vecka och vi ses snart igen
Kram Marie

9 kommentarer:

 1. Tack så mycket för din kommentar! Vilka fina bilder du visar.Mina föräldrar har en likadan klematis och den växer som bara den. Låter som om att du har haft en trevlig helg!
  Hoppas du får en trevlig vecka med!
  Kram Frida

  SvaraRadera
 2. Där kände jag igen mig lite, när det finns för mycket, så handlar man inget"fniss"Låter som ni haft en skön helg!!
  kramkram M

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vilken klematis, den skall jag lägga på minnet skall försöka få tag på en. Fin karmstol så bra att den var avlutad och klar den kommer att bli jättefin.
  Kram Helene

  SvaraRadera
 4. Ja, den klematisen växer så det knakar! Vi har en sådan också... och hela trädgårdssoffan är bokstavligen "insnöad" av summer snow.
  Jaha du har varit på utflykt till Vadstena, då vet jag precis vilken lada du varit i...dom har jättemycket fint där.
  kram
  Marie

  SvaraRadera
 5. Hej Marie! Du det var en enorm monsterväxt..roligt då de växer så det knakar..fast, å andra sidan kan det faktiskt bli lite för mkt av det också!

  Kramstolen kommer bli såå fin då du målar den!

  Älskar kryddhyllan du visar..har varit sugen på en sån, gammal en i evigheter..men har tyvärr ingen plats för den...

  Kram Linda

  SvaraRadera
 6. Oj,vilken Klematis!
  Jag tycker det är som finast när det växer vilt=))

  Apropå din vackra karmstol,
  är också en sån som handlar i "förebyggande"syfte.
  Bra att ha högen växer om man säger så..

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 7. hej Marie!

  Hade ingen aning om att du bloggade föräns Johan nämnde det i förbifarten idag. Är inte speciellt förvånad över att bloggen handlar om inredning det är ju din grej liksom :0)
  Nu kommer jag att läsa den regelbundet. Den var väldigt inspirerande, blir direkt sugen på att måla lite möbler vita.
  Kul att du har med vårt hus och kök.....och brickan blev bra på bild ,0)
  kramkram/Maria

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Vilken härlig grönska.....

  Och vilken vacker karmstol...

  Lycka till inne hos mig!
  MiaMaria

  SvaraRadera
 9. En sådan klematis kanske jag ska köpa för att klä in min armeringsmatta till nästa år. Bra med tips!Karmstolen kommer att bli jättefin. Täcket du köpte på Jysk skulle kunna tänka mig, baljan har jag sen tidigare, tycker att mönstret liknar änglar.
  Vilken tur att det fin sakletare som du och jag, som tar tillvara på allt fint:D
  Kram Lily

  SvaraRadera

Tack för att du tog dej tid! Det är så kul att läsa din rara kommentar.