lördag 31 januari 2009

Hej vänner!

Kan inte säga att jag är en flitig blogginläggare just för tillfället men nu kommer ett litet livstecken från mej. Det är mycket som far runt i huvudet kring husplanerna. Vi håller på att välja vilken husleverantör som ska få äran att bygga åt oss och vi har tre kandidater, Sjödalshus, Sävsjöhus och Rörvikshus. Om det är någon av er eller om ni känner någon som byggt med någon av dem får ni gärna skriva en kommentar och berätta. Allt är intressant!

Hu är så läskigt och så mycket att tänka på men samtidigt spännande och roligt! Vi är ganska på det klara med hur huset ska se ut både invändigt och utvändigt så nu håller vi på att kolla hur leverantörerna kan leva upp till det. Den köksleverantör som vi fastnat mest för är tibrokök och det är sävsjö hus som har det. Just nu så ligger faktiskt sävsjö högst på vår plussida. Sjödalshus har vedum kök men deras kök känns simpla jämfört tibro. Rörviks har hth kök som vi inte kollat så mycket på än men de känns inte heller riktigt som tibrokök, mänga val och ställningstagande som ska göras och detta är bara början. Snart är vi inne i husbyggarträsket på allvar...
Tänkte visa en inspirationsbild från allt i hemmet...
ett nybyggt hus i 1800-tals stil (sånt vill vi oxå ha)


Det hus som vi ritat ser i stort sett ut som detta förutom att vi inte ska ha en balkong och sen ska vi ha en bondkur på sidan. Så kul att hitta ett uppbyggt hus i allt i hemmet för det är svårt att tänka sig hur det kommer att se ut enbart genom en ritning. Färgerna är också i stort sett samma som vi tänkt, vårt kanske blir lite vitare, superfint!

Nu har äntligen tulpan säsongen börjat. Jag fyllde i mitten av januari och fick då tulpanbuketter eftersom alla vet att jag älskar dessa blommor. Det som är trist äe att blommorna är så hårt drivna i början av säsongen så de vinglar iväg och blir så långa och viker ner sig. Några kort på dessa äsklingar också innan jag säger hej då för denna gång...
Ha en bra vecka
kram Marie

23 kommentarer:

 1. Hej Marie!

  Vad härligt med byggarplaner...och själv är jag inte så flitig på att göra inlägg heller.....men, men....

  Den gamla stilen med nya huset ser underbart ut...har också lite drömmar om nybbggt hus i gammaldags stil....

  HA´en bra helg...här får vi besök av syrran som också bor i Örebro som du....

  MiaMaria

  SvaraRadera
 2. Hej Marie! Vad roligt det låter att bygga hus. Det ser verkligen fint ut och kommer säkert att bli jättebra när det är klart.

  Förstår att det är mycket som snurrar i ditt huvud just nu.

  Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!

  Kram Frida

  SvaraRadera
 3. Låter spännande med husbyggarplaner! Vi har också de tankarna så jag följder gärna dina tankar och ideér. Fastnade också för det huset i allt i hemmet! =) Grattis i efterskott! Skönt att få njuta av lite tulpaner..
  trevlig lördag!
  Kram /Anna

  SvaraRadera
 4. hallå marie!

  vilken härlig tid ni har framför er, en tid som ni sen kommer sakna, när ni planerade ert hus, guuuuuu vad kul men också väntar en bökig tid kan jag tänka mig! ha en alldeles underbar helg! varmkram lotten

  SvaraRadera
 5. Spännande värre jag hoppas ni får allt ni vill och hittar exakt det ni söker efter.
  Ska verkligen bli spännande att följa er på denna husresa. Ha en finfin lördagskväll!
  Kram Marith

  SvaraRadera
 6. Ojj så spännande att få börja om från början med ett alldeles sprillans nytt hus. Och jag förstår att ni har mycket att tänka på. Vet att det är svårt bara att välja tapeter till flera rum samtidigt.

  Ha en fin kväll

  Kram Viveka

  SvaraRadera
 7. jo, jag har ju en utmaning till dig hos mig!
  Kram marith

  SvaraRadera
 8. Vilket hus! Ska ni bygga ett liknande?! Vad härligt!Kram Mariette

  SvaraRadera
 9. Hej och tack för dina snälla ord hos mej. Känner mej väldigt kreativ men kroppen hänger inte med hjärnan...men det får gå ändå. Hinner inte med alla ideér.

  Vad roligt det måste vara att bygga nytt. Men vad svårt att välja rätt. Huset på bilden är supervackert. Hoppas du kommer att ha tid att visa oss er resa med husbygget.

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 10. Så vackert hus!

  Menar du att det på bilden är nybyggt?

  Det är de små detaljerna som gör det - val av tak. Spröjs mm

  Keram Maud

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Tack för din kommentar hos mig, det är en oerhört tung tid. Man förstår inte, tror inte att det är sant. Väntar att någon ska ringa och säga att allt var et misstag. Samtidigt så vet man att det aldrig kommer att hända. Jag vet ju att det blir bättre, man lever vidare. Förlorade min pappa 1999, han var bara 55, mamma nu 61. Känns så orättvist.

  Hoppas att du har det bra me dig själv och att du har fina minnen av din bror. Man komer nog aldrig att förstå. Men man måste gå vidare.

  Vad spännande med husbygge, men det är ju en lång prosess. Önskar dig lycka till.

  Kram Annelie

  SvaraRadera
 12. Visst är det så.. Men gud vilken söt liten blogg du har :)

  Gillar dina vita tulpaner också, tyvärr var jag tvungen att slänga mina för någon vecka sen. Dem blir rätt dåliga fort.

  SvaraRadera
 13. Underbara bilder. Vad kul att få bygga eget. Jag vill också...:-) Kramis

  SvaraRadera
 14. Oj så spännande att gå i hus-byggar-tider. Men ack så klurigt att hitta något som uppfyller de behov man har/önskar. Lycka till! Ha det gott / Kram Carina

  SvaraRadera
 15. Hejsan, vilket drömhus nu kommer att få! Så kul att få inreda det när allt är klart, gillar din blogg kram Eva.

  SvaraRadera
 16. Men gode tid vad spännande!! Jag har tyvärr absolut noll erfarenhet att dela med mig av... men någon gång vore det otroligt kul att prova (säkert en hel del jobb också, men tänk vad häftigt när det är klart!)

  Stort lycka till - huset på bilden du visade är ju ett riktigt drömhus så det här blir spännande!

  SvaraRadera
 17. Oj så spännande med husbygge! Jag kan tyvärr inte ge några rekommendationer alls, för jag vet inte något om företagen alls...
  Det huset du visar på bilden ser ju fantastiskt ut, ett sånt skulle jag mycket väl kunna tänka mej...

  kram
  Marie

  SvaraRadera
 18. Kan tänka mig att det är både spännande och oroligt samtidigt!
  Det måste pirra i magen ordentligt=))
  Roligt!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 19. Vad spännande med husbyggarplanerna!! Lycka till! Det ska bli kul att följa er!

  Ha en fin kväll!

  Kram Sara

  SvaraRadera
 20. Men gud så roligt att "bli med hus".
  Att få det som man önskar sig....så spännande. Vackra , Vackra tulpaner
  Kram Hannah

  SvaraRadera
 21. Hej!
  Vilket vackert hus!! Ser precis ut som att det har stått där i 100 år.. vad härligt att få bygga ett nytt hus, det är min dröm. Jag kommer med spänning att följa ert husbygge och hoppas ni får det precis som ni vill ha det! Jag såg också bilderna på din fina vita trappa, jag är på gång och ska måla min vit också, skulle bara vilja höra om det blir extremt halt? Kram och lycka till med bygget! Kicki

  SvaraRadera
 22. hej

  jag äslkar hus i gammal stil..om jag vore jätterik hade jag nog haft en del hus..:)ska bli spännade och se ditt hus när det blir klart

  SvaraRadera
 23. Hej Marie,

  Åh huset på bilden från allt i hemmet var så fantastiskt snyggt du vet inte vilken husleverantör det var? Går just nu i hus tankar!!!

  An angel at my table

  SvaraRadera

Tack för att du tog dej tid! Det är så kul att läsa din rara kommentar.