tisdag 23 juni 2009

Husvisning och pardörrar

Idag blir det kortis inlägg. Visar bilder på hur vårt hus kommer att se ut. Visar även bild på pardörrar som vi köpt i Karlskoga. Dörrarna ska sitta i glasverandan in mot hallen.

Tar tacksamt emot kommentarer om allt för antingen har vi kört fast eller oxå är vi nöjda...


Ser att jag lagt in fel planlösningsritning. Det ska vara skjutdörrar mellan matrum och tvrum. Vi har skickat så mycket ritningar fram och tillbaka så vet knappt vilken ritning som är rätt. Ja ja ni ser nog hur det kommer att se ut ändå...

Det är bara att klicka på bilderna för att få dem större

lite pirrigt att visa huset eftersom det är vi själva som bestämt hur det ska se ut (kan inte skylla på någon annan)

Nu ska jag titta på Morden i Midsomer, I like... engelska deckare.

Kram Marie

måndag 8 juni 2009

Löss och vedspis...

Idag har vi fått något som vi aldrig haft förut, löss! Hämtade sonen på förskoleklassen efter att läraren ringt och sagt att de hittat löss, hu hemskt. Har kollat samtliga familjemedlemmar och hittat på tre av sex. Nu går vi tre omkring med sabadillättika i skallen eller vad det heter...och vi som har löss delar säng nästan varje natt, hmm, kanske ska sluta med det. Alltså sambon och jag vill ju fortsätta dela säng men kanske lillknodden (snart sju) får ta sin egen säng igen (nattvandare).


Nu till något trevligare...nämligen mys, pys, ved, sprak och värme. Vi har ju köpt en vedspis som jag berättat om tidigare. Tänkte visa hur den ser ut. Min moster och hennes man har fixat med hämtning och betalning. Nu står vedspisen hemma hos dom så vi får ta en tur till Göteborg i sommar och hämta den. Enligt moster är spisen jättefin. Tack för hjälpen!


När vi berättat för vänner, släktingar och jobbarkompisar att vi köpt vedspis är det många som låter åååh det vill jag oxå ha....men inte alla...en person har nästan idiotförklarat oss för att sätta in en vedspis i ett nybyggt hus. Det blir så smutsigt och inte kan man använda den till att laga mat på osv, fick vi höra. Det kanske blir lite smutsigt och tänkte visst använda den ibland, till varmhållning kanske eller varför inte bara som mysfaktor för att höja livskvaliten. Allt behöver inte vara praktiskt utan bara finnas för att man tycker om det.
I nästa inlägg tänker jag visa ritningar på vårt hus...

Ha de gott till dess
kram Marie