torsdag 18 mars 2010

Mer och mer hemtrevligt...

Imorgon får vi pannan så vi håller på att färdigställa groventren så att vi kan ställa pannan på sin plats. Golvet är lagt, bara fogen kvar. På väggen där pannan ska stå ska det bli väv som ska målas vit. Resten av väggarna ska få nån slags tapet, vad vet vi inte ännu?


innan vi la golvet har vi primat och tätskiktat golvet där pannan ska stå...hemsk färg...alltså på tätskiktet. Klinkersgolvet är svart som ni ser, hmm får se hur praktiskt det är...

Vi har klättrat på en provisorisk trapp när vi ska till övervåningen men nu äntligen har vi fått en riktig trapp. Trappan är inte riktigt på plats här så vi använde en stege att gå på så länge. Snickarna försökte sätta dit en sektion i taget men det gick inte så till slut skruvade de ihop hela trappen och så försökte vi att baxa den på plats, tungt och bökigt (4 pers). På bilden är den inte riktigt i sitt rätta läge utan ska skjutas på plats... låter lättare än var det var...


golvet i hallen på övervåningen lagt så att trappräcket kan sättas dit...

nu kommer bilderna i fel ordning (orkade inte ändra)
... men här håller väggen till trappgarderoben att
färdigställas och hålet under trappstegen sätts igenHär är trappan på sin rätta plats och färdig för att användas. Den funkar perfekt, härligt!
trappräcket...allt ska så småningom bli målat...

Jag tycker det känns högre nu än när vi klättrade på stegar, får lite svindel när jag tittar ner


min far håller på med finsnickerier så som
fönsterbrädor och lister och det visar jag i
nästa inlägg...
Ha de bra

1 kommentar:

  1. Jag tycker att det är jättekul att följa din blogg då min styvpappa Lars är där och snickrar. Erat hus kommer nog att bli jättefint :-)

    SvaraRadera

Tack för att du tog dej tid! Det är så kul att läsa din rara kommentar.